donderdag 8 mei 2014

Raadsleden SP lopen weg


De raadsvergadering in Bellingwedde begon vanavond gemoedelijk. Burgemeester Janneke Snijder-Hazelhoff bedankte vertrekkend wethouder Jannes Buiter voor zijn inzet. Jannes kan dus nu weer volledig "aan het werk". Dit deed hij anders alleen op woensdag ! Met "aan het werk" doelde Jannis op zijn werkzaamheden als mede eigenaar van Reigerdael.


Ik heb Jannes Buiter leren kennen als een aardige man, misschien niet sterk betrokken bij de gemeente, maar altijd rustig en benaderbaar. Een prima boekhouder en geen politiek dier. Ik heb in de loop der jaren veel waardering voor hem gekregen.


De SP-leden Harm van der Laan, Marjolein Martin en Mary Neef verlieten voor de wethoudersverkiezingen uit protest de raadszaal en gingen op de gang zitten. Marja Bos van GroenLinks en Sonja Schreuder van Westerwolde Lokaal verlieten enige tijd later eveneens de raadszaal.


Beëdiging van wethouder Lea van der Tuin.


wethouder Bart Huizing


wethouder Wim 't Mannetje


Burgemeester Janneke Snijder-Hazelhoff  feliciteert haar partijgenoot Wim 't Mannetje.


Vervolgens werd Pieter Dinkla beëdigd als nieuw raadslid voor de VVD.


Het nieuwe wethouderstrio mocht nog even keuvelen maar moet vanaf nu hard aan het werk.


PvdA fractievoorzitter Stienus Melis gaf een toelichting op het collegeprogramma. Een programma op hoofdlijnen, waarbij o.a. het hoofdstuk milieu wel heel er mager is beschreven !


Mary Neef van de SP vond dat de collegepartijen de zaak hadden belazerd. Dit was al voelbaar op de verkiezingsavond alsdus Neef. Daarom is de SP haar eigen feestje gaan vieren. Ik denk met zelf meegenomen koffie, ranja en doppinda's.


GroenLinks fractievoorzitter Marja Bos, die van de voorzitter voor de wethoudersverkiezingen het woord niet mocht voeren en daardoor voor dit onderdeel ook de raadszaal was uitgelopen, hield vervolgens een inhoudelijk goed verhaal.


Doordat Wim 't Mannetje tot wethouder is verkozen werd Jan Westerbeek benoemd tot fractievoorzitter van de VVD. De VVD, PBB en CDA ondersteunden de woorden van Melis.


Sonja Schreuder van Westerwolde Lokaal was super vanavond. Ze schreef een persoonlijk record op haar naam om in 33 seconden haar commentaar te geven op het collegeprogramma. Ze hoopte op een goede samenwerking en wenste het college veel wijsheid toe. Gelet op de inhoud van haar toespraak was er bij anderen geen begrip voor het weglopen tijdens de stemmingen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten